Terhességmegszakítás > Terhesség - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Terhességmegszakítás > 7 weboldal. Kategória leírása: Terhessegmegszakitas, abortusz.

terhesseg.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Terhességmegszakítás - Wikipédia
Terhességmegszakítás - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Terhess%C3%A9gmegszak%C3%ADt%C3%A1s

Terhességmegszakítás (latinul: Abortus arteficialis) alatt a terhesség megszakítását értjük, rendszerint a terhes nő önálló döntése után. A terhes nő megmentése céljából az orvosok által megindított mesterséges vagy művi vetélés nem tartozik ide. Ha a terhességmegszakításnak nem állnak fenn a törvényes feltételei, akkor magzatelhajtásról beszélünk, amely bűncselekménynek számít.

hu.wikipedia.org
Terhességmegszakítás - Indukált abortusz
Terhességmegszakítás - Indukált abortusz
http://www.webbeteg.hu/index.php?page=news_full&type=74&menu=adattarak&news_ ...

A köznyelv az abortusz kifejezés alatt a terhesség művi megszakítását érti, ez az azonosítás valójában helytelen. Az abortusz lehet természetes (spontán) is. A terhesség megszakítása lehet elektív (választott időpontban történő, tervezett) vagy terápiás (amennyiben a terhes nő egészségének megóvása, vagy életének megmentése miatt történik a beavatkozás).

www.webbeteg.hu
Az abortusz költségei
Az abortusz költségei
http://www.webbeteg.hu/index.php?page=news_full&type=50&menu=jogi_esetek&new ...

A terhességmegszakítás költségeit az Egészségbiztosítási Alap fedezi, amennyiben a terhesség megszakítására a biztosítással rendelkező állapotos nőnél vagy magzatánál fennálló egészségi ok miatt kerül sor. Abortusz csak olyan egészségügyi intézményben végezhető, amely megfelel a jogszabályban előírt követelményeknek.

www.webbeteg.hu
Kíméletesebb terhességmegszakítás
Kíméletesebb terhességmegszakítás
http://www.nlcafe.hu/eletmod/20050225/kimeletesebb_terhessegmegszakitas/

Európa több országához hasonlóan nálunk is legális lehet az abortusztabletta. A gyógyszer kíméletes alternatívája a mûvi terhességmegszakításnak: kevesebb kockázattal és fájdalommal jár. Nyugat-Európában és az USÁ-ban már évek óta használják az úgynevezett abortusztablettát. A gyógyszer kíméletes alternatívája a művi terhességmegszakításnak: kevesebb kockázattal és fájdalommal jár. A tablettát több mint tíz éve tesztelik a szegedi női klinikán...

www.nlcafe.hu
A terhességmegszakítás veszélyei
A terhességmegszakítás veszélyei
http://drimmun.com/terhesseg/a-terhessegmegszakitas-veszelyei.html

Széles körben elterjedt az a tévhit, hogy a terhességmegszakítás teljesen veszélytelen beavatkozás, különösen akkor, ha azt kórházban, orvos végzi. Ebben azonban nem szabad hinni. Az egész világon azt tapasztalták, hogy a terhességmegszakítás szövődményei nem csökkennek. Igaz ugyan, hogy a megfelelő körülmények között végzett műtét halálos szövődményei ritkák, de időnként ilyen is előfordul.

drimmun.com
Nem kívánt terhességek
Nem kívánt terhességek
http://www.hazipatika.com/articles/Nem_kivant_terhessegek?aid=20081120184941

Az abortusz szó vetélést jelent, mely lehet spontán és művi. Ezt azért fontos tisztázni, mert a köztudatban sokszor csak a terhességmegszakítással kapcsolatban szerepel a szó. Vetélésről a terhesség 24. hetéig, szülésről ezt követően beszélünk. A nem kívánt terhességek megszakítása a magyar törvények szerint a terhesség 12. hetéig, illetve kiskorúak esetében a terhesség 28. hetéig történhet. 18 év alatti életkorban szülői beleegyezés szükséges az abortuszhoz, tehát azt nem lehet eltitkolni. Természetesen az egyéb orvosi indikációk miatt történő terhességmegszakítás más elbírálás alá esik. A terhességmegszakítás Magyarországon nem ingyenes. Maximális térítési díja jelenleg 15 000 Ft, melyet a tb-nek kell csekken befizetni.

www.hazipatika.com
A terhesség megszakítása
A terhesség megszakítása
http://www.nlcafe.hu/spajz/20020412/a_terhesseg_megszakitasa/

A méhen belül megfogant terhesség mûvi megszakítása több okból történhet. A mûtét rutin beavatkozásnak számít, technikailag nem különösebben bonyolult. Ha ultrahangvizsgálattal egyértelműen igazolható a terhesség elhalása, akkor a méh kiürítése és az elhalt embryo (magyarul ébrény) eltávolítása orvosilag indokolt. Ugyancsak orvosi javallat alapján, a szülők előzetes felvilágosítása és beleegyezése után megszakítható a terhesség akkor, ha a fogant embryo (később magzat) súlyos fejlődési rendellenességet hordoz. Ez ultrahang, vagy genetikai vizsgálat alapján mondható ki.

www.nlcafe.hu
Oldal leírása
terhesseg.wyw.hu: Terhesség katalógus: Terhességgel kapcsolatos válogatott weboldalak gyűjteménye.
Gyűjteményünkben 225 válogatott terhesség témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 225 | Várakozó linkek: 2 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 17705